Görüş Bildir
Haberler
Aklına Takılan Konudan Kaçmalı mısın Savaşmalı mısın?

Aklına Takılan Konudan Kaçmalı mısın Savaşmalı mısın?

Begüm
13.08.2023 - 12:30 Son Güncelleme: 13.08.2023 - 19:00

Öyle bir evremiz olur ki bazen, çıkmazların içinde döner dururuz. Kimseye de soramayız, çünkü paylaşmak kolay olmaz bazen. Biz de eğer kafanda böyle çıkmazda kaldığın bir sorun varsa bu sorundan kaçıp, sorunun kaynağını hayatından çıkartmalı mısın; yoksa kalıp bu konuyla savaşmalı mısın, çabalamana değecek bir konu mu bu onu bulmaya çalışacağız.

Devam mı pes mi?

Hazırsan, başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. İlk önce cinsiyetini seç.

2. Yaşını öğrenelim.

3. Zorluklara karşı ne kadar 'güçlü' kalabildiğini puanlar mısın? (1=hiç, 5=çok fazla)

4. Bu teste geldiğine göre aklını kurcalayan bir konu olmalı. Bu konu ne ile alakalı?

5. Konfor alanından çıkmak senin için zor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Bu görsele bakmak sana hangi kelimeyi çağrıştırdı?

6. Bu görsele bakmak sana hangi kelimeyi çağrıştırdı?

7. Bir sorunun olduğunda, biriyle paylaşmadan çözüme karar veremeyenlerden misin?

8. Seç birini!

9. Son sorumuz. Bu kararsızlığın ne kadardır sürüyor?

Kaç!

Kaç!

Kendi içinde çözüme kavuşturamadığın bu olay ya da his her ne ise, sen zaten bunu düşünerek yeterince zaman harcamışsın. Bir şeyi gerçekten istersek, ya da o şey bizim içimize siniyorsa zaten bu kadar düşünmez, işe koyuluruz. Senin ise bu konu hakkında çok fazla şüphen var. Düşündükçe karnına ağrılar giriyor ve bu sana zarar veriyor artık, bunu fark et. Bu düşüncenin boğucu enerjisinden çıkarsan her şey yoluna girecek diye düşünüyorum. Kendini sıkboğaz ettikçe o şeyden daha da uzaklaşırsın, bunu da unutma. Bu bir tartışmaysa, hiç yaşanmamış say ve o olayı unutmuşçasına hayatına devam et. Sana zarar verdiğini düşündüğün birinin etkisiyle yaşandıysa bu olay, o kişiyi hayatından çıkartmanın zamanı gelmiştir belki de, kendini açıklamaktan yorulduğunun farkındayız; o yüzden hayatında seni anlamaya istekli insanlar kalsın bırak. Çok fazla konfor alanında yaşıyorsun hayatı, sorunlarınla uğraşmak o karmaşanın içinde yaşamak güvenli ve bildiğin bir alan olmuş artık. Çık o alandan. Tüm kötülüklerden bir süre kaç ve onların içinden kendini kurtar. Hayat türlü sorunlara can sıkıp onların peşinden koşmak için çok kısa canım, unutma :)

Savaş!

Savaş!

Seni düşündüren günlerdir canını sıkan bu mevzu her ne ise, biraz daha dişli savaşman gerekiyor. Çünkü sen kaçmaya meyilli birisin. Zorluk gördün mü hiç uğraşasın gelmiyor, anında karalar bağlıyorsun. Bir olay yüzünden tüm gününü mahvediyorsun. Kendine kurduğun, alıştığın konfor alanından hiç çıkmıyorsun. Ama bu konu çözüme kavuşsun istiyorsan artık çıkman gerek! Çünkü anladığımız kadarıyla kendi potansiyelini fark edebilmen için bu gerekli. O konunun veya hissinin, düşüncenin daha da üzerine gidip derinlere in. Bir iş için daha çok koşturman gerekiyorsa koştur mesela. Her şeyi göze al ve savaşa başla. Kazanan sen olacaksın!

Bu Konuya Biraz Daha Zaman Verip Süreci İzlemelisin...

Bu Konuya Biraz Daha Zaman Verip Süreci İzlemelisin...

Imm... Bu konu hakkında savaş ya da kaç diyemiyoruz çünkü henüz erken. Gündemini kurcalayan durumun biraz daha süreye ihtiyacı var. Çünkü çözüm; sen kendini biraz geri çekip, ego bilincini susturmayı başardığında bir anda kendiliğinden ortada belirecek. Sadece sakince beklemelisin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
7
4
3
2
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
.

Bu Konuya Biraz Daha Zaman Verip Süreci İzlemelisin... Bu konu hakkında savaş  ya da kaç diyemiyoruz çünkü henüz erken. Gündemini kurcalayan durumun biraz da... Devamını Gör

Arya

Kaç!

ömer

Çünkü sen kaçmaya meyilli birisin. Zorluk gördün mü hiç uğraşasın gelmiyor, anında karalar bağlıyorsun. Bir olay yüzünden tüm gününü mahvediyorsun. Kendine k... Devamını Gör