Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Kurtulmuş: 'Asgari Ücrette İkinci Zam Üzerinde Çalışılıyor'

AKP'li Kurtulmuş: 'Asgari Ücrette İkinci Zam Üzerinde Çalışılıyor'

Emre Ordu
15.06.2022 - 16:54 Son Güncelleme: 15.06.2022 - 17:08

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücreti ara zamla ilgili olarak 'Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Temmuz ayında emekli ve memurlarının gelirinin artırılması için çalışmalar var. Sabit gelirli çok geniş bir kitlenin ücretini artıracak bir dokunuş mutlaka hükümet tarafından yapılacak. Asgari ücrette ikinci zam üzerinde çalışılıyor. Bunları bakanlık kamuoyuna paylaşacaktır' diye konuştu.

TGRT Haber'de gündemi değerlendiren AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, ekonomi gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bir soruya 'Sabit gelirli çok geniş bir kitlenin ücretini artıracak bir dokunuş mutlaka hükümet tarafından yapılacak' şeklinde yanıt verdi.

"EYT için çalışmalar sürüyor"

"EYT için çalışmalar sürüyor"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusuna ilişkin ise Kurtulmuş, 'Öncelikler ortaya çıktığında çalışmalar hızlandırılarak kamuoyu ile paylaşılacak' dedi Kurtulmuş, 'Orada da çalışma yapılıyor. Bu zamanlama meselesidir. Vatandaşın gündeminde olan, çarşıda pazarda insanların söylemiş olduğu herhangi bir konu yoktur ki hükümetin gündeminde olmasın. Çalışma Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürür öncelikler ortaya çıktığı zaman kamuoyu ile paylaşılır' diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, bugünkü grup toplantısında yaptığı açıklamada, asgari ücret için zam sinyali vermişti. Erdoğan, 'Dar gelirlilerin ve ücretlilerin hayat pahalılığı sebebiyle ortaya çıkan refah kayıplarını telafi etmek için sürekli yeni programlar devreye alıyoruz.Ocak ayında çok önemli adımlar attık, temmuz ayında enflasyon farklarıyla rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz. Önümüzdeki şubat-mart ile birlikte enflasyon önemli ölçüde gerileceği için attığımız adımların insanlarımızın hayatlarındaki etkilerini daha iyi görecebileceğiz' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Erdoğan da zam sinyali verdi

Erdoğan da zam sinyali verdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, bugünkü grup toplantısında yaptığı açıklamada, asgari ücret için zam sinyali vermişti. Erdoğan, 'Dar gelirlilerin ve ücretlilerin hayat pahalılığı sebebiyle ortaya çıkan refah kayıplarını telafi etmek için sürekli yeni programlar devreye alıyoruz.Ocak ayında çok önemli adımlar attık, temmuz ayında enflasyon farklarıyla rahatlama sağlayacağız. Yılbaşında çok daha kapsamlı ve rahatlatıcı adımlar planlıyoruz. Önümüzdeki şubat-mart ile birlikte enflasyon önemli ölçüde gerileceği için attığımız adımların insanlarımızın hayatlarındaki etkilerini daha iyi görecebileceğiz' ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
19
12
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Anlamadıkları birşey var.... .... Maaşlara zam yapmak çözüm değil .... Fiyat istikrarı ekonomik istikrar gerekir.... .... 😡😡😡😡

asgoodasitgets

eh işte onu yapamadıklarından bu sekilde göz boyamaya çalışıyorlar acaba sizin bu dediğinizin asgari ucretliler de farkında mı ? Umarım farkındadırlar 🙏

stroke

Neyine çalışıyorsunuz? Enflasyon oranı belli, artışta belli. Tabela oyunları yapmayın artık. Koca koca adamlar, tabela oyunları üzerinde çalışıyor.

asgoodasitgets

Geçen hemşire tanıdığıma maaşlarıniza zam yapılmış dedim sağlıkçı maaşları düzenlendiği zaman bir önemi yok ki fiyatlar da aynı oranda arttı bir işe yaramıyo... Devamını Gör

Smg Yzgld

Zam gelecek diye korkuyorum! Kaç kişi işinden olacak. Alacağım 200-300 tl zammın bana geri dönüşü en az 1000 tl olur diye düşünüyorum.