Görüş Bildir
Haberler
Bu Psikolojik Teste Göre İçindeki Duygusal Boşluğun Sebebini Söylüyoruz!

Bu Psikolojik Teste Göre İçindeki Duygusal Boşluğun Sebebini Söylüyoruz!

Duygusal olarak yıprandığımız ve tükendiğimiz anlarda yaşam mekanizmamız da zayıflar. Çünkü insan duyguları ile hareket eder. Bu psikolojik test içindeki duygusal boşluğun sebebini ortaya çıkarıyor!

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Söyle bakalım hangi ruh halindesin?

4. Peki genelde ağladığında, bu ne için oluyor?

5. Senin günlerin nasıl geçiyor?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. En son ne zaman heyecanlandığını hatırlıyor musun?

7. Sen yaşadığın hayattan memnun musun?

8. Sence seni en iyi kim anlıyor?

8. Sence seni en iyi kim anlıyor?

9. Sana iyi gelen bir şey seç.

10. Son olarak hayatında neye sahip olmadığını düşünüyorsun?

10. Son olarak hayatında neye sahip olmadığını düşünüyorsun?
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Geçmişinde yaşadığın bir olaydan kalan acı...

Senin içindeki duygusal boşluğun nedeni geçmişinde yaşadığın bir olaydan geliyor. Her ne yaşadıysan, orada yaşadığın büyük acıyı unutamamışsın. Bu durum da seni büyük bir boşluğa itmiş. Kendini sürekli o halde ve o acıyı yaşarken buluyorsun. Kendi içinde bir şeyleri bitirdiğini ve hallettiğini düşünsen de ne zaman o günler aklına gelse yine aynı duygular içini dolduruyor. Fazla sıkılıyor ve bundan bir an önce kurtulmaya çalışıyorsun. Bazen çok derin bir durgunluğa giriyorsun. İçinden hiçbir şey yapmak gelmiyor ve sen bu hiçsizliği de hiç sevmiyorsun. Her zaman enerjin yerinde olmalı bazen saçmalamalı bazen ise yaptığın şeyler sorgulanmamalı... Ama çıkamadığın ruh halin seni duygusuzluğa ve enerjisizliğe itiyor. En olmadık anlarda kapıldığın bu ruh hali senin geçmişinden geliyor. O anlarda ne yaşadıysan atlatamamış ve bitirememişsin. Bunu bitirdiğin an hayatında bir şeylere yeniden başlayacaksın. Duygularının karmaşıklığı son bulacak ama sen biraz olsun bunun için çabalamalısın. O günleri tekrar tekrar anımsamak sana zarar veriyorsa, o günleri unutmaya çalışmalısın.

Hayal kırıklığı...

Senin içindeki duygusal boşluğun sebebi hayal kırıklığı... Çok güvendiğin, inandığın ne varsa her şey seni yalnız ve çaresiz bırakmış. Sen bunu kabul edemiyorsun. Üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bir şeyleri affedemiyorsun. Hak vermek istiyor ama o günlerde yaşadığın şeyleri hatırladıkça kimseye hak veremiyorsun. Kendi içine kapandığın ve giderek daha da sessizleştiğin anlarda aklındaki tek düşünce hayal kırıklığı oluyor. Seni yarı yolda bırakan ve aslında şimdi yanında olsa ne kadar mutlu olacağın kişileri düşünüyorsun. İmkanın olsa bir şeylere yeniden başlamak istiyorsun. Aklın da kalbin de şu an yanında olmayan kişilerde. O kişilerle tekrar yan yana olmak için her şeyi yapabilirsin. Geçip giden bu günleri düşünmek sana hem iyi gelmiyor hem de seni en başa götürüyor. Sen kendi içinde bir şeyleri affedebilmelisin. Olan şeyleri tekrar olduramaz ve biten şeyleri tekrar başlatamazsın. Bunu kabullendiğin an ne kadar hayal kırıklığı yaşamış olsan da affedebileceksin. Senin içindeki duygusal boşluğu biraz da özlem kaplıyor.

Yaşadığın başarısızlıklar ve güven eksikliği...

Senin içindeki duygusal boşluğun sebebi yaşadığın başarısızlıklar... Bazen her şey umduğun gibi gitmeyebilir ve bazen de başardım derken her şey altüst olabilir. Sen buna o kadar kendini odaklamışsın ki hiçbir zaman hata yapmayacağını düşünüyorsun. Bunu düşündüğün için de en ufak bir hatanda her şeyin yanlış gittiğini düşünüyorsun. Sürekli olarak bir şeyleri oldurmaya çalışıyor ve sürekli olarak hayatında bir şeyleri kovalıyorsun. Yani sürekli bir koşuşturmaca içindesin. Hedeflerin ve hayallerin doğrultusunda ilerliyorsun ama bu yolda ilerlerken kendini kaybedebiliyorsun. Senin ne kendine ne de etrafında bir güvenin kalmış. Artık bir şeyler olduramayacağını düşünüyor ve başaramayacağını düşünüyorsun. Bu düşünce nedeniyle çok fazla kendi kafanda kuruyorsun. Bazen plansızlık seni bir şeylere ulaştırabilir. Her şeyin mükemmel olmasını isterken, aslında kötü giden şey bir anda mükemmele dönebilir. Senin içindeki duygusal boşluk, büyük bir başarısızlıktan kaynaklanıyor ve o başarısızlığın getirdiği kendine güvensizlikten oluşuyor.

İçinde biriktirdiğin duygular...

Senin içindeki duygusal boşluğun nedeni biriktirdiğin duygulardan kaynaklanıyor. Sen çok fazla içine atan birisin. Yaşadığın şeyleri söylemek yerine kendi içinde halletmeye çalışıyorsun. Bu durum seni çok fazla içe dönük biri yapıyor. Sürekli biriktirdiğin şeyler artık seni bunaltıyor. Nedensiz yere üzüldüğün veya geçmişi düşündükçe kendini üzdüğün şeylerle dolu hayatın. En kötü şeyi yaşasan da kendi içine atıyor, en iyi şeyi yaşasan da... Senin duygusal boşluğun yaşadığın şeylerden kalan izler. Bu izler de duygularını ortaya çıkartıyor. O an yaşamadığın her ne varsa sen onu daha sonra yaşıyorsun. Yaşadığın olaylarda bir tepki vermen gerekiyor. Bu tepki iyi veya kötü bir şekilde senden çıkıyor olmalı. Eğer içinde tutup sessiz kalırsan daha acı bir şekilde kendini gösterir. Senin sessizliğin söyleyemediğin şeylerden kaynaklanıyor. Duygusal olarak kendini yıprattığın ve duygularını göstermediğin için kendini çaresiz hissediyorsun. Artık bir şeyleri söyleyebilmelisin. Aslında anlattıkça ne kadar hafiflediğini göreceksin.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
27
23
15
8
7
5
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Geçmişinde yaşadığın bir olaydan kalan acı...

_.suleyman07

Benimde

ömer

Hayal kırıklığı...

Aylin Kayhan

Yaşadığın başarısızlıklar ve güven eksikliği...