Görüş Bildir
Haberler
Çalışma Bakanından EYT Açıklaması: 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar Değil, Yaşı Tutmayanlar Demeyi Tercih Ediyoruz'

etiket Çalışma Bakanından EYT Açıklaması: 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar Değil, Yaşı Tutmayanlar Demeyi Tercih Ediyoruz'

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CNN Türk'te katıldığı programda emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili açıklamalar yaptı. EYT'lilerin emeklilik şartlarını karşılamadıklarını söyleyen Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar değil 'Yaşı tutmayanlar' demeyi tercih ettiklerini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, CNN Türk'te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programında soruları yanıtladı. EYT konusuna değinen Bakan Selçuk, EYT'lilerin emeklilik şartlarını karşılamadığını söyledi.

"EYT'lilerde ortalama yaş 48"

"EYT'lilerde ortalama yaş 48"

Emeklilikte yaşa takılanlar yerine emeklilikte yaşı tutmayanlar demeyi tercih ettiklerini belirten Selçuk, şöyle konuştu:

'Emeklilikte Yaşı Tutmayanlar' demeyi tercih ediyoruz. Emeklilik için 3 kriter var. Bu kriterlerden biri eksik olduğunda aslında emeklilik hakkını elde etmemiş oluyorsunuz. EYT bekleyenlerin ortalama yaşı 48. Bu yaş dünyanın hiçbir yerinde yaşlı, çalışamaz olarak kabul edilen bir yaş değil. Dünyayla kıyasladığımızda da emeklilik maaşı alma süresinin çoğu ülkeden fazla olduğunu görüyoruz. Türkiye'de emeklilik maaşı alma süresi 25-30 yıl bandında, dünyaya baktığımızda bu sürenin 18-21 yıl olduğunu görüyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde 48 yaş yaşlı olarak kabul edilmiyor. Geçen yıl emekli ettiğimiz nüfusun ortalaması 52-53 bandında.'

"2048'de emeklilik yaşı 65 olacak"

"2048'de emeklilik yaşı 65 olacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Emeklilik yaşının kademeli olarak 65’e çıkacağını vurgulayan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

'Bunun 65 yaşa dönmesi 2048 yılını bulacak. EYT'liler 65 yaşını beklemeyecekler. Prim ödeme ve sigortalılık süresine göre kademelendirilmiş. EYT'liler emeklilikten sonra çalışmak istiyorlar. 48-50 yaşlarda, en verimli olduğu dönemde emekli olmayı düşünmek bu. Hazine ve Maliye Bakanımızla çalışıyoruz. Emeklilik konusunda bir reforma ihtiyacımız olduğu doğru.  Uzun soluklu bir çalışma bu.'

Selçuk, süresiz nafaka konusuyla ilgili ise şu açıklamalarda bulundu:

Selçuk, süresiz nafaka konusuyla ilgili ise şu açıklamalarda bulundu:

'Bizim için en önemli konu aile. Bu konuda kavram karmaşası yaşıyoruz. Bahsettiğimiz konu yoksulluk nafakası. Burada takdir hakimin. Nafakayı hak temelli konuşmalıyız. Türkiye'de yılda 550-600 bin evlenme gerçekleşiyor, boşanma sayısı ise 100-140 bin civarında. Sayısal olarak boşanmalar arttı gibi bir sonuç yok.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
440
206
37
33
26
9
8
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
clearskies

Size oy verenler açlıktan ölse az. Vermeyenlerinde Allah yardımcısı olsun.

Kzlt

Bakanım Andromeda Galaksisinde emeklilik yaşı 75, ortalama ömür 80, iş yok maaşlar çok düşük hayat pahalı orayı baz alalım sıkıldık bu refah düzeyinden.

Tıntın

Ayrıca madem öyle sende üç beş yılla bakan emeklisi olma. Şu tbmm üyeleri için kanunlar değişmeli, aşırı imtiyazlı vezirler.