Görüş Bildir
Haberler
Cilt Bakım Rutini Oluşturmadan Önce Bilmeniz Gereken 10 Şey

etiket Cilt Bakım Rutini Oluşturmadan Önce Bilmeniz Gereken 10 Şey

Begüm
05.06.2024 - 18:01

Cildinize ve cilt problemlerinize uygun cilt bakım rutini oluşturmak önemli. Peki doğru cilt bakım rutinini oluşturmadan önce nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Gelin birlikte keşfedelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Cilt tipinizi tanıyın.

Cilt bakımı rutini oluşturmadan önce en önemli adım cilt tipinizi tanımaktır. Cildiniz yağlı, kuru, karma veya hassas olabilir. Cilt tipinizi doğru şekilde belirlemek için bir dermatoloğa danışabilirsiniz.

2. Cildinizdeki problemleri belirleyin.

Cilt tipinize ek olarak, cilt problemlerinizi de belirlemeniz gerekir. Cildinizde akne, siyah nokta, leke, kırışıklık gibi problemler varsa, bu problemlere özel ürünler içeren bir cilt bakımı rutini oluşturmanız gerekir.

3. Cildiniz için doğru ürünleri seçin.

Cilt tipinize ve cilt problemlerinize uygun ürünler seçmeniz çok önemlidir. Kalitesiz ürünler cildinize zarar verebilir ve cilt problemlerinizi daha da kötüleştirebilir. Ürün satın almadan önce ürün incelemelerini okuyabilirsiniz.

4. Ürün içeriklerini inceleyin.

Cildinizde kullanacağınız ürünlerin içeriklerini detaylı şekilde incelemek ve yorumları okumak da oldukça önemlidir. Bu yüzden rutine eklemeden önce bu ürünlerin içeriklerini inceleyin.

5. Bakım rutininde yer alacak ürünleri deneyin.

Cildiniz bazı ürünlere karşı hassas olabilir. Cildinizde denemeden önce küçük bir alanda ürünleri deneyerek alerjiniz olup olmadığını veya cildinizin reaksiyon gösterip göstermediğini görebilir sonrasında kullanmaya başlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Cildinizi serumla destekleyin.

Cilt bariyeriniz zayıflamış, hasar görmüş olabilir veya sivilce, siyah nokta gibi farklı problemleriniz olabilir. Bu yüzden cildinize uygun bir serumla cilt bakım rutinini destekleyebilirsiniz.

7. Cilt bakımınızı düzenli yapın.

Cilt bakımı rutininin en önemli anahtarı düzenliliktir. Cilt bakımı ürünlerini her gün aynı saatlerde uygulamanız ve cilt bakımı adımlarını eksiksiz şekilde tamamlamanız önemlidir. Bu yüzden cilt bakım rutininizi oluşturduktan sonra düzenli şekilde uygulamanız gerekir.

8. Her gün güneş kremi kullanın.

Güneş ışınları cildinize zarar verebilir ve erken yaşlanmaya neden olabilir. Bu nedenle, her gün güneş kremi kullanmanız çok önemlidir. En az 30 SPF koruma faktörüne sahip, geniş spektrumlu bir güneş kremi seçin ve güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde 2 saatte bir tekrarlayın.

9. Mevsimine göre bakım rutini oluşturun.

Kış ve yaz aylarında cilt bakım rutininizi değiştirmeniz gerekir çünkü bazı ürünler kışın veya yazın kullanılmaz. Aynı şekilde cildinizin ihtiyaç duyduğu nem ve benzeri şeyler de değişeceği için mevsime uygun rutin oluşturmanız gerekir.

10. Tahriş edecek ürünlerden kaçının.

Bazı ürünler cildinizi tahriş edebilir ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Cildinizin tahriş olmaması için parfüm, alkol, paraben gibi kimyasallar içeren ürünlerden kaçının.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın