Görüş Bildir
Haberler
Dünyanın En İyi 50 Restoranı Belli Oldu: Listede Türkiye Var mı?

Dünyanın En İyi 50 Restoranı Belli Oldu: Listede Türkiye Var mı?

Dünyanın En İyi 50 Restoranı listesinin 2024 listesi de belli oldu. Listeye girmeye hak kazanan restoranlar, 5 Haziran Çarşamba günü Wynn Las Vegas'ta düzenlenen gösterişli ve ihtişamlı bir canlı ödül töreninde açıklandı. 

S.Pellegrino & Acqua Panna sponsorluğunda belirlenen listeye girebilen Türk restoranı ise maalesef yok!

Kaynak

10. Don Julio - Buenos Aires

10. Don Julio - Buenos Aires

20 yaşlarında bir gencin ilk olarak mahallesinde açtığı bir et lokantası olan Don Julio, bugün dünyanın en iyi restoranları listesinde 10. sırada yer alıyor!

9. Gaggan - Bangkok

9. Gaggan -  Bangkok

Hintli şef Gaggan Anand, fine dining deneyiminin sınırlarını zorlayarak “duyulara hitap eden bir mutfak macerası ve duygularla dolu bir roller coaster yolculuğu” yaratmayı amaçlıyor!

8. Alchemist - Kopenhag

8. Alchemist - Kopenhag

Alchemist'in büyülü Orda Dünya'yı andıran tasarımı, müşterilerine yalnızca leziz bir yemek sunmanın ötesine geçiyor. Yıllar öncesinin leziz dokunuşlarını barındıran restoran, teatrel bir deneyim sunuyır.

7. Quintonil - Meksika

7. Quintonil - Meksika

Quintonil, adını yemeklerinde ve içeceklerinde sıklıkla kullanılan özel bir bitkiden alıyor! Bu restoranda yiyebileceğiniz bazı yemekler ise şu şekilde: geleneksel siyah recado soslu kızarmış öküz kuyruğu, melipona ballı crème fraîche, elote kremalı ördek...

6. Atomix - New York

6. Atomix - New York

New York'un en iyi Kore restoranı olarak listede yer alan Atomix'te sofistikte, mirasa dayalı ve yenilikçi yemekler ön plana çıkıyor.

5. Maido - Lima

5. Maido - Lima

2009 yılında açılan bu restoran, farklı pişirme teknikleri ile ön plana çıkıyor.

4. Diverxo - Madrid

4. Diverxo - Madrid

Dünyanın en iyi restoranları arasında yer alan Diverxo'da yemek yiyenleri bir yemekten çok daha fazlası bekliyor. Sanat eserleriyle donatılan bu restoran, müşterilerine harikalar sunuyor.

3. Table - Paris

3. Table - Paris

Paris'in en kendine has ve şık restoranı, müşterilerine farklı bir deneyim sunuyor. Restoranın tasarımı sayesinde, müşteriler yemeklerinin pişme aşamalarını yakından takip edebiliyor.

2. Asador Etxebarri - Atxondo

2. Asador Etxebarri - Atxondo

2009 yılından beri yalnızca bir kez dünyanın en iyi restoranları listesine giremeyen bu restoran, İspanya'nın en huzurlu noktalarından birinde yer alıyor.

1. Disfrutar - Barselona

1. Disfrutar - Barselona

2014 yılında açılan Barselona'daki Disfrutar, dünyanın en iyi restoranı seçildi. Klasik ve festival olmak üzere iki farklı menüde 30'a yakın seçenek sunan restoranda, Tayland usulü mürekkep balığından kombu spagettiye, bademli ve üzümlü kalamardan klasik havyarla doldurulmuş Panchino çöreğine pek çok lezzeti deneyimlemeniz mümkün.

İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
38
16
10
10
10
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın