Görüş Bildir
Haberler
Erdoğan'ın Kaşıkçı Davası ile İlgili Sözleri Gündemde: 'Bu Millet Enayi Değil'

Erdoğan'ın Kaşıkçı Davası ile İlgili Sözleri Gündemde: 'Bu Millet Enayi Değil'

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 2018'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin dava dosyanın Suudi Arabistan'a verilmesi ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişte yaptığı konuşma gündemde. Erdoğan dosyayla ilgili olarak 'Verelim de bir de bunları yok mu edeceksiniz, bunlar dünyayı, insanları enayi zannediyor' ifadelerini kullanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesine ilişkin 26 sanığın yargılandığı davada mahkeme, durma kararı vererek yargılamanın Suudi Arabistan adli makamlarına devrine hükmetti.

"Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir"

Parlamentolararası Kudüs Platformu ikinci konferansında yapmış olduğu konuşmada 'Kaşıkçı konsoloslukta alçakça şehit edildi' diyen Erdoğan, “Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan bizden belgeleri almak istedi. Belgeleri dinletiriz ama vermeyiz, bir de bunları yok mu edeceksiniz. Ses kaydında üst düzey asker açıkça ‘Ben kesmeyi iyi bilirim’ diyor. Bunlar dünyayı enayi zannediyor, insanları enayi zannediyor. Bu millet enayi değil, hesabı sormasını bilir” ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı, 'Yargılayamıyorsanız, suçun işlendiği yer İstanbul olduğu için bunu İstanbul mahkemelerinin uluslararası hukuka göre yargılaması gerekir' demişti.

Karara sosyal medyada Erdoğan'ın sözleri hatırlatılarak tepki gösterildi 👇

Karara sosyal medyada Erdoğan'ın sözleri hatırlatılarak tepki gösterildi 👇
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
19
15
10
3
2
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

Bu millet enayi değil derken kendisine oy verenleri kastetmemiş.

Temuçin

Yemin ederim yaptıklarından döndüğü kadar Kâbeyi dönmemiştir 😂

caruso

sarayla güçlü olunmadığını anlarsın diyeceğimde sen yine anlamasın. güç ekonomidir, birilerine muhtaç olunca el oğlu adama dediklerini yutturur