Görüş Bildir
Haberler
Evlilik Teklifi İçin Yüzük Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter

etiket Evlilik Teklifi İçin Yüzük Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 10 Kriter

Evlilik hayatta bir dönüm noktasıdır. Sevdiğin insan ile yaşamını birleştireceğin kıymetli bir şeydir. Bu yüzden evlilik teklifinin önemi büyüktür. Dönüm noktası olan bir şeyin teklifini yaparken dikkatli olmak gerekir, değil mi? En önemlisi ise yüzüktür. Parmağa takılacak büyülü nesne... Yüzüğün nasıl seçilmesi gerektiğini anlatan bir içerik ile sizlerleyiz!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Maddi durumunuzu göz önünde bulundurun.

Ömrünüzü geçirmek istediğiniz kişiye en güzeli sunmak istediğinizi biliyoruz. Ama sizi zorlayacak bir durum içerisine girmemek adına durumunuzu gözden geçirmeniz ve piyasayı takip etmeniz gerekir. Fiyat aralığından sonra bütçenize en uygun olanı seçersiniz. Eminim seçtiğiniz yüzük eşiniz için dünyanın en güzel yüzüğü olur!

2. Eşinizin tarzını yansıtan yüzükleri tercih edin.

Ne olursa olsun karşısında bir yüzük gördüğünde sevinecek eşinize bir de istediği tarz ve stilde yüzük sunarsanız mutluluğuna mutluluk katarsınız! Parmağına sürekli takmak istediği tarzda bir yüzük aldığınızda onu ne kadar tanıdığınızı göstermiş olursunuz. Klasik, vintage, minimalist ya da gösterişli bir çok stilde yüzük bulunmakta!

3. Yüzüğün metaline dikkat edin.

Metal kısmın eşinizde nasıl duracağının yanı sıra alerjik bir reaksiyon göstermeyeceğinden emin olmanız gerekir. Altın, platin, gümüş ya da titanyum gibi seçenekleri olan yüzük metallerinin seçimi hem ilişkinizdeki kişinin tarzına uymalı hem de sağlığını etkilememeli.

4. Yüzükteki taşın kalitesine bakın.

Pırlanta gibi değerli taşların kaliteli olduğunu gösteren dört kriter vardır. Taşın ağırlığını belli eden karat, taşın ışığı nasıl yansıttığını etkileyen kesim, taşın duruşunu değiştirecek renk ve taşı pürüzsüz kılan berraklık. Bu dört kritere göre yüzük tercih ederseniz en şık olanını almış olursunuz.

5. Taşların yüzükteki yerleşimlerine bakın.

Yüzüğün parmakta nasıl durduğunu etkileyen bir unsur taşın büyüklüğü ve birden fazla ise nasıl yerleştirildiğidir. Zarif parmaklara sahip olan eşiniz daha sade bir yerleşim tercih edebilir. Süs seven bir insan ise birden fazla taşın olduğu bir yüzük isteyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Yüzüğü dayanıklı olup olmadığını kontrol edin.

Daha öncede belirttiğimiz gibi eşiniz yüzüğü parmağından hiç çıkartmak istemeyebilir. Bu yüzden günlük kullanımda yıpranmayacak bir yüzük tercih etmelisiniz. Dayanıklı olur ise sürekli parmağında olur ve baktıkça sizi hatırlar! Platin ve 18 ayar altınlar en dayanıklı metaller olarak geçer.

7. Eşinizin parmağının ölçümünde bir yüzük alın.

Belli etmeden yapılacak en zor şeylerden biri gibi görülebilir. Ama korkmayın! Eşinizin günlük olarak kullandığı bir yüzüğü alarak ölçüsünü belirleyebilirsiniz. Yüzüğün ölçümü uygun olursa daha rahat bir kullanım sağlanır.

8. Sertifika ve garantisine dikkat edin.

Pırlanta gibi değerli taşları içeren yüzüklerin güvenilir olduğunu anlayabilmek için sertifikalı olması önemlidir. Ayrıca taşın düşmesi ya da metal kısmın hasar görmesi neticesinde işlem yapılabilmesi adına garantinin olması da büyük önem taşır.

9. Yüzüğü kişiselleştirerek özel hale getirin.

Özel tasarımlar ile eşinizi daha kıymetli hissettirebilirsiniz. Onun gibi eşsiz olan bir yüzüğü parmağında taşımak emin çok tatmin edici bir duygu olacaktır. Yüzüğün metal kısmına yazılacak minik bir tarih ya da yazı bile yüzüğün özel olmasını sağlayabilir.

10. Satın aldığınız yerin güvenilir olduğundan emin olun

Yorumlardan ve referanslardan yararlanarak hareket edin. Bildiğiniz, tanıdığınız markaları tercih ederseniz sonrasında sorun yaşamazsınız. Hem sertifikalı hem de garantili bir yüzük için güvenilir yerlere gitmelisiniz. Satıcı önemlidir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın