Görüş Bildir
Haberler
Evlilikte Tarafların Birbirine Bağlarını Kuvvetlendiren 10 Davranış

etiket Evlilikte Tarafların Birbirine Bağlarını Kuvvetlendiren 10 Davranış

Merlot Vinho
18.06.2024 - 13:01

Uzun süreli ilişki ve evliliklerdeki en büyük sıkıntıların başında, ilişkiyi oluşturan tarafların sıkışıp kaldığı rutinler gelir. Özellikle yoğun iş ve hayat temposu arasında bu rutinleri kırmak iyice zorlaşır ve evlilik olması gerekenden çok daha heyecansız bir hal alır. Halbuki, ilişkinin büyümesi ve aradaki bağın derinleşmesi için her zaman yapılacak bir takım şeyler bulunur.

Gelin, bağlılık dolu evliliğin sırlarına yakından göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Birlikte Yemek Yapmak

Birlikte mutfağa girerek farklı lezzetler hazırlamak son derece eğlenceli bir etkinliktir. Ayrıca birbirinizle daha fazla vakit geçirmenizi sağlayarak aradaki bağı kuvvetlendirebilir. Birlikte yemek yapmak, sofra hazırlamak ve yemek yemek hem kaliteli vakit geçirmenizi sağlar hem de birbirinize yardım ederek sohbet etmenize katkıda bulunur. Bu da yoğun günün ardından karşınızdakine zaman ayırmak için harikadır.

2. Ortak Hobiler Edinmek

Her ilişkide ortak ilgi alanlarına yönelmek ve birlikte yeni şeyler keşfetmek gerekir. Böylece çiftlerin paylaşımı artacağından üzerine konuşacak farklı konuları olur. Bu nedenle ikinizin de ilgisini çeken bir kursa yazılarak birlikte farklı aktiviteler yapabilir ve aradaki bağı güçlendirebilirsiniz.

3. Piknik Yapmak

Doğada vakit geçirmek iş ve günlük hayat stresinden kurtulmak için en iyi yöntemlerden biridir. Bunu eşinizle birlikte yaptığınızda her şey çok daha keyifli hale gelir. İster kısa yürüyüş turları, ister uzun soluklu piknikler planlayarak birbirinize daha çok vakit ayırabilir ve ruh halinizi birlikte düzeltebilirsiniz. Pikniğe birlikte hazırlanarak ve bu etkinlikleri yine birlikte planlayarak da aradaki heyecanı katlayabilirsiniz.

4. Kitap Okumak ve Tartışmak

Kitap okumak zihinsel ve kültürel olarak gelişmeye yardımcı mükemmel bir aktivitedir fakat yoğun hayat temposu sebebiyle göz ardı edilebilir. Eşinizle birbirinizi bu konuda teşvik ederek düzenli kitap okuma saatleri düzenleyebilir ve kitap okuma alışkanlığı oluşturabilirsiniz. Ardından okuduğunuz kitaplar hakkındaki fikirlerinizi paylaşarak aradaki iletişimi güçlendirebilir ve böylece birbirinizi daha iyi anlayabilirsiniz.

5. Film İzlemek

İlişkinin canlılığını korumak için ortak bir şeyler yapmak önemlidir. Film ve dizi izlemek, üzerine tartışmak ve konuşmak, iki taraf arası iletişimin gelişmesine yardımcı olur. Böylece çiftler birbirini daha iyi anlayabilir ve arada daha derin bir bağ kurabilirler. Bu nedenle birlikte izlemekten hoşlanacağınız bir şeyler seçerek belirli aralıklarla film geceleri düzenleyebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Randevuya Çıkmak

İlişkideki canlılığı korumak için romantizmi ara ara ateşlemeniz gerekir. Bunun için belirli aralıklarla randevuya çıkmak en iyi yöntemdir. Üstelik randevuyu pahalı bir restoranda planlayabileceğiniz gibi sahil kenarında, bahçede veya evinizin balkonunda bile düzenleyebilirsiniz. Buradaki önemli şey, bu özel etkinliği düzenlemek ve birlikte güzel bir gece geçirmeye odaklanmaktır.

7. Açık İletişim Kurmak

İlişkideki bağlılığı kuvvetlendirmek için tarafların birbirlerine karşı açık ve dürüst olması gerekir. Düşüncelerinizi, duygularınızı ve isteklerinizi açıkça ifade ettiğiniz zaman, birbirinizi daha iyi anlar ve karşı tarafla empati kurarsınız. Bu da tartışmaların gereksiz yere uzamamasına ve anlayışa dayalı güçlü bir bağ kurulmasına yardımcı olur. Ayrıca aradaki problemleri, sorunları ve endişeleri gidererek geleceğe daha güvenli şekilde ilerlemenizi sağlar.

8. Spor Yapmak

Birlikte spor yapmak hem sağlıklı bir hayata geçiş yapmak hem de bu hayatı eşinizle birlikte sürdürmek anlamına gelir. İkinizin birbirinizi teşvik ettiği bir senaryoda, kendinizi zinde hissetmenizi sağlayacak sağlıklı alışkanlıklar geliştirmeniz de kolaylaşır. Özellikle bu alana yeni giriyorsanız, birçok yeni yemek tarifi, egzersiz hareketi ve benzeri konuda heyecanlı bir döneme adım atarsınız.

9. Seyahate Çıkmak

Seyahat etmek, insanı rahatlatan ve farklı kültürlerle, insanlarla tanışmasını sağlayan bir aktivitedir. Eşinizle birlikte seyahatler planlayarak hem günlük rutinlerin sizi sıkıştırdığı aralıktan kurtulabilir hem de her anlamda yeni bilgiler edinebilirsiniz. Gittiğiniz yerin tarihi, coğrafyası, yeme-içme kültürü ve daha pek çok şey, birlikte keşfedeceğiniz yepyeni ve heyecanlı konulardan sadece birkaçıdır.

10. Değerli Olduğunu Hissettirmek

İlişkide ne olursa olsun, karşı tarafa ufak sürprizler yapmak ve beklenmedik anlarda 'Seni Seviyorum' demek, ruhu okşayan bir davranıştır. Eşler arası bağı kuvvetlendiren bu tip küçük hamleler, genellikle büyük ve şatafatlı etkinliklerden çok daha anlamlıdır. Bu nedenle minik sürprizlere hayatınızda daha fazla yer vererek mutlu ve güçlü bir evliliğe sahip olabilirsiniz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın