Görüş Bildir
Haberler
EYT'yi Birkaç Ay ile Kaçırdılar: TBMM'ye Kanun Teklifi Verildi

EYT'yi Birkaç Ay ile Kaçırdılar: TBMM'ye Kanun Teklifi Verildi

9 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar için emeklilik yolu açıldı. SGK uzmanları ise 1999 tarihinin tamamının da EYT yasası içine dahil edilmesini istiyor. İşte bununla ve emekli maaşlarına yapılacak olan zamla ilgili yeni bir gelişme yaşandı ve TBMM'ye kanun teklifi sunuldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

'2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor'

'2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla birlikte EYT sorunu çözüldü. 1999 öncesi işe giren kadınlar 20 ve erkekler ise 25 yılını ve pirimlerini doldurmaları halinde emekli olabilecekler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bununla ilgili yaptığı açıklamada, ''Bugün sizlerle paylaşacağımız düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır. Hak sahibi vatandaşlarımızın bir kısmı hizmet birleştirme ve borçlanma işlemlerini zaten başlatmıştır. Diğer vatandaşlarımızın işlemlerini de kısa sürede tamamlayacağız' demişti.

SGK konusunda uzman olan bazı isimler bu yasanın tüm 1999 yılını kapsamasını istiyor

SGK konusunda uzman olan bazı isimler bu yasanın tüm 1999 yılını kapsamasını istiyor

Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte 9 Eylül 1999'dan önce sigortalılığı olan vatandaşlar emekli olabilecek. Öte yandan emekli olma şansını bir kaç gün ya da bir kaç ay ile kaçıranların da emekli olması için sesler yükselmeye başladı. SGK konusunda uzman olan bazı isimler bu yasanın tüm 1999 yılını kapsamasını istiyorlar.

İşte bununla ilgili sevindirici bir haber geldi ve TBMM'ye sunuldu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
9
2
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Kaç bin kişinin hakkını yediniz, kaç bin kişinin ahını aldınız kim bilir... O gideceğinize çok inandığınız cennete bu kadar çok kul hakkıyla nasıl gireceksiniz?

nostradamus

1 Ocak 2000 liler? Onların ne kabahati var? Böyle böyle bugüne kadar geliriz:)))

Resho

Seçim için tüm tuşlara bastılar artık. 20 sene o kadar inkar et, olmaz de, kaybedeceğimi bilsem yapmam de sonra hop yine dön. Allah SGK çalışanlarına yardım ... Devamını Gör