Görüş Bildir
Haberler
Faydaları Saymakla Bitmez: Vücudunu Yeniden İnşa Edecek Güce Sahip Altın Değerinde 12 Besin

etiket Faydaları Saymakla Bitmez: Vücudunu Yeniden İnşa Edecek Güce Sahip Altın Değerinde 12 Besin

matsuri
04.06.2024 - 20:31

Beslenme rutininze eklediğinizde vücudunuzu yenileyecek birbirinden faydalı besinlerden bahsettik. Vücuduna iyi bakmak isteyeneleri içeriğe alalım! 🫐🥑

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Avokado

Sağlıklı yağlar denince ilk akla gelen, kalp dostu avokado, cildinizi parlatır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Sabah kahvaltılarında tostlarda veya salatalarda kullanarak hem yemeklerine lezzet katabilir hem de vücudunu şımartabilirsin. Üstelik tok tutucu özelliği sayesinde uzun süre açlık hissettirmiyor, daha ne olsun!

2. Yoğurt

Her derde deva, sindirim sisteminin en iyi arkadaşı olan yoğurt, probiyotiklerle dolu ve bağışıklık sistemini güçlendirmede oldukça etkili bir besin. Türk sofralarının vazgeçilmezi olan yoğurt, yemeklerin yanında ya da meyvelerle bir araya gelerek mükemmel bir ara öğün olabilir. Aynı zamanda kemik sağlığı için de harika bir kalsiyum kaynağı!

3. Yaban Mersini

Antioksidan bombası yaban mersini, cildi gençleştirir, hafızayı güçlendirir ve tatlı krizlerine sağlıklı bir çözüm sunar. Kahvaltıda yoğurtla veya smoothie’lerle harika bir ikili olur. Üstelik düşük kalorili olması sayesinde diyet yapanlar için de ideal.

4. Balık

Omega-3 deposu olan balık, beyin sağlığını korur ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu etkisi vardır. Haftada en az iki kez tüketilmesi önerilen balıkları ızgara ya da buğulama yaparak sağlıklı ve lezzetli öğünler hazırlayabilirsin.

5. Ceviz

Beyin şeklinde olması boşuna değil! Omega-3 yağ asitleri sayesinde zihni açar ve kalp sağlığını destekleyen cevizi salatalara, tatlılara veya sade olarak tüketerek sağlığına yatırım yap. Günde bir avuç cevizle hem formunu koruyabilir hem de zihinsel performansını artırabilirsin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Zeytinyağı

Ege'nin altın sıvısı olan zeytinyağını salatalardan kahvaltılık zeytinlere kadar her yemeğe mutlaka ekleyin. Cilde de iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanan zeytinyağından her gün bir kaşık tüketmek, kolesterolü dengelemeye yardımcı olur ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde iltihaplarla savaşır.

7. Nar

C vitamini deposu ve antioksidan kaynağı nar, bağışıklık sistemini güçlendirir, cilde parlaklık katar ve enerji verir. Tam bir kış kurtarıcısı olan narı, sabah kahvaltılarında yoğurtla veya salatalarda kullanarak hem yemeklere tat katabilir hem de sağlığına katkıda bulunabilirsin.

8. Kinoa Tohumu

Protein zengini ve glutensiz kinoayla öğünlerine hem sağlık hem lezzet kat. Tok tutan kilo vermeye yardımcı olan kinoa tohumunu pilav yerine tercih ederek sağlıklı ve besleyici bir alternatif oluşturabilirsin. Üstelik yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini de düzenlemeye yardımcı olur.

9. Ispanak

Annelerin ısrarı boşuna değil! Demir ve vitamin deposu ıspanak, bağışıklık sistemini güçlendirir, enerji verir ve göz sağlığını korur. Börekler, salatalar veya smoothie’lerle ıspanağı her öğün farklı tariflerle tüketebilirsin.

10. Tarçın

Diyabet hastalarının dostu olan ve kan şekerini dengeleyen tarçın, tatlı krizlerini bastırır ve metabolizmayı hızlandırır. Özellikle de salep, boza ya da çay gibi sıcak içeceklere eklemeyi denemelisin. Yemeklerden içeceklere kadar geniş bir alanda kullanılan tarçın aynı zamanda antioksidan özellikleriyle de sağlığına katkıda bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Zencefil

Doğal antibiyotik olan zencefil, hem mide rahatsızlıklarını yatıştırır hem de iltihaplarla savaşır. Özellikle soğuk algınlığına karşı koruyucu etkisiyle bilinen zencefili çayına ekleyerek tüketebilirsin. Aynı zamanda, zencefilin ağrı kesici özellikleri spor sonrası kas ağrılarını hafifletmeye de yardımcı olur.

12. Çiya Tohumu

Omega-3, protein ve lif deposu olan çiya tohumu, enerji verir, sindirimi düzenler ve tok tutar. Smoothie'lere, yoğurda veya salatalara ekleyerek günlük besin ihtiyacını karşılayabilirsin. Aynı zamanda antioksidan içeriği sayesinde cilt sağlığını da destekler.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
8
6
5
4
3
3
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın