Görüş Bildir
Haberler
İncil'de Adı Geçen 7 Kilisenin Tamamının Türkiye'de Olduğunu Biliyor muydunuz?

İncil'de Adı Geçen 7 Kilisenin Tamamının Türkiye'de Olduğunu Biliyor muydunuz?

Ortamlarda havanıza hava katacak muhtemelen daha önce duymadığınız bir bilgi ile geldik. Hristiyanlığın kutsal kitabı olan İncil'in bir bölümünde yedi kiliseden bahsedildiğini ve bu yedi kilisenin de ülkemizde, Ege Bölgesi'nde olduğunu biliyor muydunuz?

Gelin detaylara bir bakalım.

Kaynak: Turkish Museums

Hristiyanlığın kutsal kitabı İncil’de yedi tane kilisenin adı geçmektedir.

Hristiyanlığın kutsal kitabı İncil’de yedi tane kilisenin adı geçmektedir.

Turkish Musems adlı kaynaktan derlediğimiz bilgilere göre, İncil'in bir bölümünde St. John, Hz. İsa'nın ondan yedi kiliseye birer mektup göndermesini istediğini söyler. Ardından mektupların içeriğini de sıralar.

Hristiyanlıkta önemli bir yer teşkil eden bu kiliselerin tamamı ise Türkiye'de bulunur. Roma İmparatorluğu'na ait topraklara inşa edilen bu yedi kilise, 'Asya’nın Yedi Kilisesi' olarak anılır.

1. Efes Kilisesi - İzmir

1. Efes Kilisesi - İzmir

İncil'de adı geçen St. John'un mezarının da Efes'de bulunduğu düşünülür. Efes, ayrıca Meryem Ana’nın Hz. İsa çarmıha gerildikten sonra yaşadığı düşünülen yer olarak kabul edilir. Efe Ören Yeri'nde Meryem Ana'nın da evi bulunur.

2. Smyrna Kilisesi - İzmir

2. Smyrna Kilisesi - İzmir

St. John'un yazdığı bir mektup, geçmişte önemli bir liman şehri olan Smyrna'ya gönderilir. Smyrna, günümüzde İzmir, sahip olduğu Yahudi nüfusuyla aslında Hristiyanlık açısından büyük rol oynar.

3. Bergama Kilisesi - İzmir

3. Bergama Kilisesi - İzmir

Günümüzde İzmir sınırları içerisinde yer alan Bergama, Roma İmparatorluğu’nun Asya eyaletine başkentlik yapmıştır. Bergama'ya gönderilen mektupta “yanlış öğretmenlerden kaçınmasının' tavsiye edildiği söylenir.

4. Thyatira Kilisesi - Manisa

4. Thyatira Kilisesi - Manisa

Thyatira Kilisesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde bulunur. Akhisar’da Thytira’nın Tepe Mezarlıkları’ndan kalıntılar da bulunur.

İnşa edildiği tarih tam olarak bilinmeyen ve sonradan camiye dönüştürülen Akhisar Ulu Cami'nin ise İncil’de sözü edilen kilise olduğuna dair bir düşünce var!

5. Sardes Kilisesi - Manisa

5. Sardes Kilisesi - Manisa

Sardes Kilisesi, Manisa'danın Salihli ilçesinde bulunur. Günümüze kadar ulaşan bu kilisenin bulunduğu şehir, Lidya'nın başkenti olarak tarihte karşımıza çıkar. 

Ancak bu şehrin zenginlikle ünlü olduğu, dini açıdan ise yetersiz olduğu belirtilmiştir!

6. Philadelphia Kilisesi - Manisa

6. Philadelphia Kilisesi - Manisa

Philadelphia Kilisesi Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bulunur. İncil'de adı geçen kilise ve şehrin inancındaki kararlılığı ve sabrı nedeniyle övüldüğü belirtiliyor.

7. Laodikeia Kilisesi - Denizli

7. Laodikeia Kilisesi - Denizli

Laodikeia, Helenistik dönemde önemli bir kent olarak karşımıza çıkar. Hristiyanlığın kutsal merkezlerinden biri olarak tanınır. 

Kazı çalışmalarında ortaya çıkartılan gizli bir kilisenin ise Hristiyanlığın serbest kalması ve kilisenin inşa edilmesinden önce insanların gizlice ibadet etmek için kullandığı düşünülebilir!

İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
54
29
6
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Führerin

Aaa olamaz hemen cami yapmalıyız

AsenA

tek anlamadigim olay da bu, neden ya neden? birakin kilise kalsin o da bir ibadethane degil mi? camiyi kiliseye cevirseler kiyameti koparirlar ama kendileri ... Devamını Gör

Demirel can

yaşadığımız ülkeye bak her yeri tarih her yeri kültür mirası taşın üstünü eksen ekin biter hayvancılık için mükemmel şu ülkenin dünyanın en refah en zengin ü... Devamını Gör

grandport

boşuna hacı olmaya gelmiyorlar buralara..