Görüş Bildir
Haberler
Kar Kış Yetmiyormuş Gibi Bir de Ödünüzü Patlatacak En İyi Korku Oyunları

Kar Kış Yetmiyormuş Gibi Bir de Ödünüzü Patlatacak En İyi Korku Oyunları

En iyi korku oyunları gibi bir liste yapsaydık muhtemelen buradaki oyunlar çok daha farklı olacaktı ancak bugün konumuz, soğuk iklimlerde geçen ve kar kış yetmiyormuş gibi bir de tüyler ürpertici anlara şahit olacağınız bazı korku oyunları. 

Kaynak

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

8. Kholat

8. Kholat

Dyatlov Geçidi olayını anlatan korku oyunu Kholat, aynı zamanda bir yürüme simülasyonu. Gerçek olaylardan esinlenen hikayesi gerçekten tüyler ürpertici olabiliyor. Bu sebeple kendisini listemize ilk sıradan almaya karar verdik.

7. Lost Planet 3

7. Lost Planet 3

Aslında bir 'korku' oyunu olarak gösterilmeyen Lost Planet 3, oyuncuları soğuk bir gezegende yapayalnız bırakıyor ve devasa yaratıklarla dolu alanlarda hayatta kalmasını istiyor. Yeri geldiğinde gerilimli yeri geldiğinde ise korkutucu olabilen bu oyun 2013 yılında çıkmıştı.

6. The Callisto Protocol

6. The Callisto Protocol

Büyük ölçüde Dead Space'den esinlenen The Callisto Protocol, oyuncuları devasa bir buzul gezegeni içerisine bırakıyor ve burada korku dolu anlar yaşamasına sebep oluyordu. Ana karakterimizin başından geçen olaylar her ne kadar ilgi çekici olsa bile, bazı optimizasyon problemleri yüzünden oldukça eleştirilmişti.

5. Silent Hill: Shattered Memories

5. Silent Hill: Shattered Memories

Uzun zamandır kendisinden haber alamadığımız Silent Hill serisi bu sene tekrar dönüyor ancak listemizin konseptine uyan Silent Hill: Shattered Memories, karlı ve soğuk bir kasabada geçiyor. Oldukça ürpertici atmosferin yanı sıra bazı bulmacaları da çözerken soğuk ile olan ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekiyor.

4. The Thing

4. The Thing

1980'lerde geçen The Thing filminin devamı olan bu oyun, zorlu hava koşulları ve hain takım arkadaşlarıyla dolu bir korku oyunudur. 2002 yılında çıktığında döneminin en iyi korku oyunlarından birisi olmayı da başarmıştır. Günümüzde bu seri yok olup gitse bile zamanında oynayanlar için çok şey ifade ediyor kendisi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

3. Dead Space 3

3. Dead Space 3

Uzun zamandır sesi soluğu çıkmayan fakat bu sene bir Remake ile karşımıza çıkan bir diğer oyun olan Dead Space serisinin üçüncü oyunu, uzaydan çok buzul bir gezegen içerisinde geçiyor. Burada zorlu hava koşullarının yanı sıra zorlu düşmanlar ile de kapışmak durumunda kalıyorsunuz.

2. Until Dawn

2. Until Dawn

Yakın zamanda PC sürümü de duyurulan Until Dawn, aslen 1980'lerin kült korku filmlerinden esinlenen hikayesiyle karşımıza çıkıyor. Karlı bir dağda yer alan kulübede mahsur kalan bir grup öğrencinin başından korku dolu anların geçtiğine şahit olabilirsiniz.

1. Resident Evil Village

1. Resident Evil Village

Ailesini kurtarmak için kolları sıvayan ikonik karakter Ethan Winters, bu sefer karlı bir köyde yaşam mücadelesi vermeye çalışıyor. Serinin en iyi yapımlarından birisi olarak gösterilen Resident Evil Village, aynı zamanda listemizin son oyunu oluyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın