Görüş Bildir
Haberler
MEB Bir Cemaatle Daha İşbirliği Protokolü İmzaladı

etiket MEB Bir Cemaatle Daha İşbirliği Protokolü İmzaladı

İsmailağa cemaatindeki cinsel istismar skandalı tartışılırken, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti’nin ardından bu kez Nurcuların Yazıcılar grubuna yakınlığıyla bilinen Hayrat Vakfı’yla “eğitimde işbirliği protokolü” imzaladığı ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

MEB’in 2017’de, çocuk istismarlarına ilişkin haberler ile gündeme gelen Ensar Vakfı; 2022’de, İlim Yayma Cemiyeti’yle imzaladığı protokollerde değişikliğe gittiği, artık Ensar ve İlim Yayma’nın önereceği eğitimcilere öncelik verileceğini, ücretlerinin ise MEB tarafından karşılanacağını gündeme gelmişti.

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün bu kez Nurcuların Yazıcılar grubuna yakınlığıyla bilinen Hayrat Vakfı’yla “eğitimde işbirliği protokolü” imzaladığı ortaya çıktı.

1 Eylül’de imzalanan protokole göre, MEB ve Hayrat Vakfı işbirliğinde Osmanlıca kurs ve seminerleri ile yarışmaların yanı sıra Kuran kursları ve okullarda “başat değerler eğitimine” ilişkin kurs ve seminerleri, yaz okulları düzenlenebilecek. Tanıtımların organizasyonunu bakanlık üstlenecek. Kurslarda görev almak üzere vakfın önerdiği eğiticilere öncelik verilecek. Kurslar, vakıf tarafından sağlanan yerlerde, yani HEM’ler dışında da gerçekleştirilebilecek.

"Dersten çıkarıp konferansa götürdüler"

"Dersten çıkarıp konferansa götürdüler"

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “MEB’in dernek ve vakıf maskesi takmış tarikatlarla imzaladığı protokoller ve o protokoller kapsamında karşımıza çıkan manzara her geçen gün biraz daha rezilleşmektedir” tepkisini gösterdi.

Protokolün uygulandığı Diyarbakır’da öğrencilerin matematik dersinden çıkarılarak, Osmanlıca semineri için konferans salonuna götürüldüğünü, burada öğrencilere “Allah’ın varlığına ilişkin vaazlar verildiğini” açıklayan Özbay, vakfın tarikat-cemaat bağlantılığı olduğunu, Karaman’daki cinsel istismar skandalında Ensar Vakfı’nı savunduğunu belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
208
73
30
5
4
3
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sonütücü99

Diyanet ve meb'e gözünü para bürümüs sapiklari doldurdular ama siktirip gideceksiniz mcklar

Pasif Kullanıcı

Pozitif ilimlerden uzaklaştıkça dogmatik ve hurafelerle kuşatılmış bir inanç sistemi toplumu termit gibi kemirip bitirir . Geriye sadece ifrazat kalır. Madde... Devamını Gör

Kenan Kurtulmuş

egitimin icine s.tiniz ulkenin icine s.tiniz guzel olan ne varsa yok etmeye devam edin ama az kaldi ..

Sigurd

Habere bak amk. sen MEB'sin ne işin olur cemaatle tarikatla, ilim irfan öğretmek olacağına hedefi, beyin yıkamaya devam ediyor.