Görüş Bildir
Haberler
Sendrom İsimlerini Anlamlarıyla Eşleştirebilecek misin?

etiket Sendrom İsimlerini Anlamlarıyla Eşleştirebilecek misin?

matsuri
27.05.2024 - 18:01

Bakalım sen bu sendromlardan kaç tanesini doğru eşleştirebileceksin? 🤔

'İçeriklerimiz bilgilendirme ve eğlence amaçlıdır. Tanı ve tedavi için lütfen doktorunuza danışınız.' 

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kolay olduğunuzu düşündüğümüz bir soruyla başlayalım: Hafta sonunun bitmesiyle birlikte gelen düşük motivasyon ve hüzün hissi hangi sendromu anlatır?

2. Bir kişinin kendisine veya başkalarına hastalık veya yaralanma taklit etme eğilimi gösterdiği sendromuna ne denir?

3. Kişinin, sahip olduğundan daha fazla bilgi veya yetenek olduğuna inandığı ve bu nedenle gerçek yeteneklerini yanlış değerlendirdiği bilişsel bir önyargıyı ifade eden sendroma ne deniyor?

4. Uzun süreli stres, duygusal tükenme ve azalmış iş performansıyla kendini gösteren bir tür işyeri stresi sendromuna ne denir?

5. Yetişkinlerin olgunlaşma sorumluluğunu reddetme ve gençlik dönemine aşırı bağlılık gösterme eğilimi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Başkalarının duygularını aşırı derecede hissetme eğilimi gösteren ve bu nedenle kendi duygusal refahı üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilen durumu anlatan sendrom hangisi?

7. Sevdiği kişinin kendisini başka biriyle aldattığına dair yanlış ve aşırı güçlü bir inançla karakterize edilen sendrom hangisidir?

8. Bu hangi sendrom? Kişinin vücudunun boyutlarının çevrenin boyutlarına göre anormal bir şekilde algılandığı ve genellikle halüsinasyonlarla birlikte gelen durum.

9. Bir kişinin kendi vücudunun bir bölümünü, genellikle ellerini, bir yabancı nesne gibi algılaması ve kontrol etme yeteneğini kaybetmesi durumu hangi sendromu anlatır?

10. Pekii, bacaklarda rahatsız edici bir his ile karakterize edilen ve istirahat ederken ortaya çıkan bir sinir sistemi bozukluğu nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Kişinin sürekli olarak romantik ilişkilere girmek, flört etmek ve kısa süreli ilişkiler kurmak için saplantılı bir dürtüye sahip olması hangi sendromu ifade eder?

12. Bir kişinin yakınlarını veya tanıdıklarını taklit eden biri olduğuna inanmasıyla karakterize edilen sendrom nedir?

13. Kolay bir tane daha: Bir kişinin, kaçırılma veya rehin alma durumunda kaçıran kişiye duyduğu sempati ve bağlılık hissi duymasını açıklayan sendrom hangisidir?

14. Kişinin kendi varlığını, bedenini veya ruhunu inkar ettiği ve sıklıkla ölüm düşünceleriyle birlikte olmasını anlatan sendrom hangisidir?

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
5
4
3
2
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Muzıgın mükemmel olduğunu düşünüyorum ;) Bana ıyı gelen şeylerden bırı