Görüş Bildir
Haberler
Sizi Çok İyi Anlıyoruz: ‘Su İçsem Yarıyor’ Diyenlerin Günlük Rutinine Katması Gereken 12 Şey

etiket Sizi Çok İyi Anlıyoruz: ‘Su İçsem Yarıyor’ Diyenlerin Günlük Rutinine Katması Gereken 12 Şey

matsuri
19.05.2024 - 19:01

Sen de ‘Su içsem yarıyor!’ diyenlerdensen günlük rutinine katabileceğin birkaç tüyo verdik. Hazırsan, içeriğe geçelim!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Erken uyanma alışkanlığı edin.

Erken kalkan yol alır diye boşa dememişler. Sabahın köründe uyanmak zorunda değilsin ama biraz erken kalkmak güne enerjik bir başlangıç yapmana yardımcı olur. Bunu bir alışkanlık haline getirerek gün boyunca daha verimli olabilirsin.

2. Meditasyon yap.

Zihnini ve bedenini dinlendirmek için gün içinde birkaç dakika meditasyon yapmak ya da sabah kısa bir yoga pratiği yapmak harika bir fikir olabilir. Biraz nefes alıp vermek, ve hareket etmek kendini çok daha iyi hissettirebilir.

3. Sağlıklı kahvaltı seçeneklerine yönel.

Güne sağlıklı bir kahvaltı ile başlamak metabolizmanı hızlandırır ve gün boyunca enerjini korumana destek olur. Yumurta, tam tahıllı ekmek ve taze meyveler gibi besleyici seçenekler sana gün boyunca enerji verir.

4. Su içmeyi unutma!

Şaka bir yana susadığında hemen su iç. Kişiden kişiye göre değişse de günde en az 8 bardak su içmeyi unutma. Cildin güzelleşir, metabolizman hızlanır, vücudun daha iyi çalışır. Bu kadar faydası olan başka bir şey yok!

5. Doğa yürüyüşleri ve egzersiz yap.

Şehirde yaşıyorsan bile arada bir doğaya kaç. Biraz yürüyüş yap, temiz hava al. Hem bedenini hem de ruhunu dinlendirirsin. Doğa yürüyüşleri için çok vaktin yoksa egzersiz yapmak da oldukça etkili bir yöntem. Düzenli egzersiz yapmak da ruh halini iyileştirir ve fiziksel sağlığına katkıda bulunur.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kısa ve uzun vadeli hedefler koy ve haftalık değerlendirmeler yap.

Kendine kısa ve uzun vadeli hedefler koy. Hatta bunlardan bağımsız olarak her gün küçük hedefler belirle ve bunları uygula. Örneğin 10 sayfa kitap okumak ya da 20 dakika spor yapmak gibi seni mutlu edecek aktiviteler olabilir. Sonra da o günün akşamında ya da haftada bir neler yaptığını değerlendir. Bu sayede daha organize ve motive olabilirsin!

7. Sağlıklı atıştırmalıklar tüketmeye özen göster.

Abur cubur yemek yerine sağlıklı atıştırmalıklar tercih et. Özellikle öğleden sonra veya akşam saatlerinde açlık hissediyorsan sağlıklı atıştırmalıklar seçmek önemli. Fındık, meyve dilimleri, havuç çubukları veya yoğurt gibi besleyici seçenekler sana hem enerji verir hem de sağlıklı kalmanı sağlar.

8. Sosyal etkileşimden kaçma!

Tek başına olmak güzel ama arkadaşlarınla vakit geçirmek de gerek. Film izlemek ya da yürüyüş yapmak gibi sevdiklerinle vakit geçirebileceğin veya arkadaşlarınla iletişim kurabileceğin ortamlar yaratmak, insana mutluluk verir ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

9. Küçük şeyler için teşekkür et.

Her gün için minnet duygularını ifade etmek, pozitif bir zihniyet geliştirmene yardımcı olur. Küçük şeyler için teşekkür etmek, hayatındaki güzellikleri fark etmeni ve genel olarak daha mutlu hissetmeni sağlar.

10. Güneş ışığıyla moral depola!

Güneşe çıkmanın tam zamanı! Güneş ışığını sadece bronzlaşmada değil ruh halini yükseltmek ve bedenine D vitamini depolamak için de kullanabilirsin. Biraz güneş görmek içimizi ısıtır, enerji verir ve günün tadını çıkarmamıza yardımcı olur. Haydi, pencereden bir bak, güneş kendini gösteriyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

11. Esnek ol!

Plan yapmak iyidir ama planlarının değişebileceğini kabul et ve esnek olmayı unutma çünkü hayat bazen sürprizlerle doludur. Beklenmedik durumlarla karşılaşabilirsin ya da istediğin gelişme gerçekleşmiyor olabilir. O zaman sen de yeni duruma göre ilerle ve kendini adapte et. Değişim böyle başlar!

12. Her gün bir şeyler öğren.

Sağlıklı beslenme hakkında biraz araştırma yapmak, kendini geliştirmenin harika bir yolu! Her gün vaktinin bır kısmını bu konuya ayırarak sağlıklı yaşam için yeni bilgiler edin. Mesela, hangi gıdaların daha enerjik hissettirdiğini veya metabolizmanı nasıl hızlandırabileceğini öğren. Böylece, daha bilinçli ve sağlıklı bir yaşamın kapılarını aralayabilirsin. Unutma, küçük adımlarla büyük değişiklikler yapmak mümkün!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
1
1
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın