Görüş Bildir
Haberler
Uzaklarda Aramayın: Bayramda İstanbul'da Kalanların Ziyaret Edebileceği En Yakın ve Güzel Köyler

Uzaklarda Aramayın: Bayramda İstanbul'da Kalanların Ziyaret Edebileceği En Yakın ve Güzel Köyler

Önümüzde 9 günlük uzunca bir Kurban Bayramı tatili var. Tabii herkes İstanbul'dan gidecek diye bir kaide yok. Bayramı İstanbul'da geçirmek isteyenlere, harika önerilerle geldik!

Kim demiş, İstanbul'un köyleri olmaz diye?

1. Garipçe Köyü, Sarıyer

1. Garipçe Köyü, Sarıyer

Bayramda hem deniz havası alayım, hem şöyle güzel bir manzara izleyim derseniz, Garipçe Köyü tam da size göre. Rumeli Kavağı ve Rumeli Feneri arasında kalan Garipçe, aynı zamanda 18. yüzyıldan kalma bir de kaleye sahip.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün manzarasıyla denizden esen serinlik eşliğinde kahvaltınızı yapmayı düşünebilirsiniz.

2. İnceğiz Köyü

2. İnceğiz Köyü

Eğer bu bayramda biraz maceraya atılmak, mağaralarda ilginç keşifler yapmak istiyorsanız sizler için de harika bir önerimiz var. Çatalca'ya bağlı İnceğiz Köyü'nde 5 bin yıl önce kayaların içindeki yaşamı keşfedebilir, tarihi bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

3. Gökmaslı Köyü

3. Gökmaslı Köyü

İşte buranın İstanbul'da olduğuna inanmak bir hayli zor. Ağva'nın bir köyü olan Gökmaslı, koruduğu doğal yapısıyla keşfedilmeye bekliyor. Yokuşlu bir yola sahip köyün sokaklarını gezerken ve pek tabii doğal nehirlerini gezerken huzurla dolacaksınız.

4. Esenceli

4. Esenceli

Birkaç gün şehirden uzaklaşıp kamp yapmak isteyenlerin uğrak mekanı! Ömerli Barajı’nın kıyısındaki Esenceli Köy, kuzuların, kazların, tavukların kısacası her türlü canlının özgüre yaşadığı bir köy. Fakat köy içerisinde herhangi bir tesis bulunmadığını belirtelim.

5. Poyrazköy

5. Poyrazköy

Beykoz'a bağlı bu köyün hemen her hanesinde, balıkçılıkla ilgilenen birisine rastlamak mümkün.Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün Anadolu ayağı tarafında konumlanan köy, özellikle havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul sularında denize girmek isteyenleri de ağırlıyor.

6. Balaban Köyü

6. Balaban Köyü

Tüm haftanın gerginliğini şöyle huzurlu bir ortamda atmak ister miydiniz? Terkos Gölünün kenarında olan Balaban Köyü, tabiatıyla, havasıyla, kuş sesleriyle sizi bekliyor...

7. İmrenli Köyü / Plajı

7. İmrenli Köyü / Plajı

Nüfusunun neredeyse tamamını emeklilerin oluşturduğu bu köy, Şile'de yer alıyor. Öncelikle köyün sakin sokaklarında gezintiye çıkabilir, ardından berrak suların tadını çıkartabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
10
7
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nevertheless

çoğuna gelmişliğim var oksijen deposu amaa benim mekanimm moda sahili 😂😂😂