Görüş Bildir
Haberler
Yaz Tatilini Kıbrıs’ta Yapman İçin 10 Neden

etiket Yaz Tatilini Kıbrıs’ta Yapman İçin 10 Neden

Tatili en güzel şekilde geçirmenin yolu Kıbrıs'a gitmek. Hem bütçe dostu olması hem de güzel doğasıyla Kıbrıs, mutlaka gezmen gereken bir yer. Peki yazın neden Kıbrıs'a gitmelisin bakalım mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

1. Kıbrıs denilince tabii ki hemen akla plajları geliyor.

1. Kıbrıs denilince tabii ki hemen akla plajları geliyor.

Muhteşem plajlara sahip Kıbrıs, deniz tatili sevenlerin gözdesi. Berrak suyuyla göz kamaştırıcı Kıbrıs hem plajları hem saklı koylarıyla eşsiz bir denize sahip. Deniz keyfini sevenlerdensen Kıbrıs tatil alternatiflerinden biri olabilir. Kıbrıs'a gidip denizde yüzebilir ya da güneşin tadını çıkarabilirsin.

2. Elbette Kıbrıs'ta sadece deniz yok. Birçok tarihi güzellik de mevcut.

2. Elbette Kıbrıs'ta sadece deniz yok. Birçok tarihi güzellik de mevcut.

KKTC, tarihi yapılar ve antik kalıntılar yönünden zengin bir yer. Birçok tarihi yapıdan bazıları Girne Kalesi, Salamis Antik Kenti, Bellapais Manastırı. Bu ve daha birçok tarihi yapı seni Kıbrıs'a hayran bırakacak. Kültür turizmi seviyorsan Kıbrıs'a mutlaka bir seyahat düzenle!

3. Kıbrıs'ın en sevilen yanlarından biri de doğal güzellikleri.

3. Kıbrıs'ın en sevilen yanlarından biri de doğal güzellikleri.

Doğal güzellikleri ile Kıbrıs eşsiz bir yer. El değmemiş doğası keşfedilmeyi bekliyor. Sen de doğaya hayran biriysen Kıbrıs yazın seni bekliyor. Hem kültürel hem de doğal güzellikleriyle seni mest edecek yeri bizce çok uzaklarda arama, Kıbrıs çok yakında! Milli parkları ve muhteşem manzaralarıyla huzur dolu bir tatil arıyorsan Kıbrıs otelleri burada!

4. Kıbrıs'a hiçbir şey için değil, sadece yemek için bile gidilir.

4. Kıbrıs'a hiçbir şey için değil, sadece yemek için bile gidilir.

Lezzetli yerel yemekleriyle meşhur Kıbrıs mutfağında hem Akdeniz hem Orta Doğu etkilerini görmek mümkün. Doğasıyla mest olup tarihiyle kültürleneceğin Kıbrıs gezisinde lezzetli yemeğe de doyacağın kesin. Hellim peyniri denilince akla gelen Kıbrıs'ın ayrıca şeftali kebabı da meşhur.

5. Kıbrıs'ın doğal ve tarihi bir yer olduğunu söyledik. Ama bunlar kadar önemli bir şey de insanları elbette.

5. Kıbrıs'ın doğal ve tarihi bir yer olduğunu söyledik. Ama bunlar kadar önemli bir şey de insanları elbette.

Kıbrıslılar çok misafirperver ve sıcakkanlı insanlar. KKTC'yi gezerken bunu derinden hissedeceğine emin ol. Kıbrıs'a geldikten sonra halkın samimi hal ve tavırları çok hoşuna gidecek. Tatilini daha da güzel haline gertirecek Kıbrıs halkı sayesinde Kıbrıs'a bir kere gitmekle yetinmeyeceksin.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

6. Kıbrıs'ta hava genellikle güneşli, bu da orayı en güzel tatil yerlerinden biri yapıyor.

Yaz-kış çok soğuk olmayan Kıbrıs, tatilcilerin en sevdiği havalara sahip. Özellikle yazın güneşli ve sıcak günleriyle plajda vakit geçirenler için ideal bir yer olma özelliğini sürdürüyor. Açık havada vakit geçirmeyi seviyorsan o zaman sana en uygun tatil yeri Kıbrıs diyebiliriz.

7. Kıbrıs'ı en cezbedici tatil yerlerinden biri yapan da uygun fiyatları.

KKTC, birçok tatil yerine göre çok daha uygun fiyatlı. Bütçe dostu bir tatil planı yapmak istiyorsan tercihin Kıbrıs'tan yana olmalı! Gideceğin birçok yere nazaran Kıbrıs seni ekonomik olarak yormayacak bir rota.

Kıbrıs'ta uygun fiyatlı güzel otellere ulaşmak için tıklayabilirsin.

8. Kıbrıs belki de gideceğin en huzurlu yerlerden biri.

Çoğu tatil bölgesine göre Kıbrıs sakinliğiyle bilinen bir yer. Huzurlu ve rahat bir tatil istiyorsan Kıbrıs'ı tercih etmelisin. Kalabalıklardan uzaklaşıp daha sakin bir yerde kafa dinlemek istiyorsan Kıbrıs senin için ideal gözüküyor.

9. Huzurlu dediysek hiç eğlence yok demedik!

Kuzey Kıbrıs, sakin ve huzurlu doğru ama bu demek değil ki Kıbrıs'a gidince hiç eğlenemeyeceksin. Su sporlarından dalışa birçok aktivite KKTC'de seni bekliyor. Yine Kıbrıs'ın gece hayatı da meşhur. Yani ister sakin ister daha hareketli bir tatil istiyor ol, Kıbrıs her şekilde senin için doğru tercih!

Hem rahatlayacağın hem eğleneceğin otellere ulaşmak için tıklayabilirsin.

10. Kıbrıs en kolay ulaşılabilen yerlerden biri.

Kıbrıs'ı tercih etmek için son nedenin ise ulaşım. Kolay bir şekilde gidebileceğin Kıbrıs'a uçakla hızlıca gidebilirsin. Adaya hemen vararak tatiline başlayabileceğin Kıbrıs'ı gezerken ise araba kiralayabilirsin. Bu sayede uzak yerlere bile çok hızlı şekilde ulaşman mümkün oluyor.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
7
3
1
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın