Görüş Bildir
Haberler
Yazılım Mühendisliği Nedir?

Yazılım Mühendisliği Nedir?

Dogruokul.com
25.04.2019 - 14:29

Yazılım Mühendisliği Nedir?

Yazılım Mühendisliği bölümü nedir ? Mesleki özellikler nelerdir ? Hangi üniversitelerde Yazılım Mühendisliği bölümü vardır ? Yazılım mühendisi mezun olunca iş olanakları nelerdir ?Yazılım mühendisliği 

Yazılım Mühendisliği Nedir? 

, bilgisayar sistemlerinin kullanıldığı bankacılık, otomotiv, telekomünikasyon vb. gibi sektörlerin, yazılım tasarımını hazırlayan ve sisteme entegre edip uygulamasını yazan mühendisleri yetiştiren bölümdür. Yazılım Mühendisinin Görevleri

Hazırlanacak yazılım ile ilgili müşteri ilişkilerini kurar, müşterilerden aldığı bilgiler doğrultusunda hazırlanacak yazılımın analizini yapar, tasarımını yapar, programını yazar, programını test eder, yazdığı programda eksiklik varsa düzeltir, yazılımı sorunsuz şekilde çalışır hale getirdikten sonra, gerekli durumlarda kullanım yönergesini hazırlayarak, kullanıcıların eğitilmesini sağlar, Mesleği ile ilgili gelişmeleri takip eder.

 Yazılım Mühendisliğinin Gerektirdiği Özellikler

Yazılım Mühendisi olmak isteyenlerin; Mantık,yürütme ve tasarım yeteneği olan, fen ve matematik alanlarına ilgi duyan, bildiklerini başkalarına aktarabilme ve etkileme (ikna) yeteneği olan, dikkatli, sabırlı, ekip çalışmasına ayak uydurabilen, yeni fikirlere açık, kendisini sürekli geliştirebilen kimseler olması gerekir.

 Yazılım Mühendisliği Eğitimi Verilen Üniversiteler

Mesleğin eğitimi, aşağıda belirtilen Üniversitelere bağlı Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültelerinin 'Yazılım Mühendisliği' bölümleri ile Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin ' Yazılım MühendisliğiTezsiz Yüksek Lisans' programında verilmektedir.

Atılım Üni. (Ankara) Mühendislik Fakültesi,

Bahçeşehir Üni. (İstanbul) Mühendislik Fakültesi,

Beykent Üni. (İstanbul) Mühendislik Fakültesi,

Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi,

İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi,

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İzmir) Bilgisayar Bilimleri Fakültesi,

Maltepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi,

Doğu Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi,

Lefke Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi,

Yaşar Üniversitesi.

 Yazılım Mühendisliği Çalışma Alanları ve İş Bulma Olanakları

Yazılım mühendisi çoğunlukla özel sektörde olmakla birlikte, kamu sektöründe de çalışmaktadırlar.Fikir üretimine dayalı bir iş olduğundan, parasal olarak fazla sermayeye ihtiyaç duyulmaz bu yüzden  yeni fikirler üretebilen yazılım mühendislerinin kendi işlerini kurma olanakları da mevcuttur. Günümüzde bilgisayar kullanımının yaygınlaşmasına paralel olarak kendini yenileyebilen yazılım mühendislerine büyük ihtiyaç vardır.

Kaynak: https://www.dogruokul.com/haberler/de...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın