Görüş Bildir
Haberler
YKS
TYT
YKS Nedir?

YKS Nedir?

Dogruokul.com
13.10.2017 - 17:40

Yeni Üniversiteye Giriş Sınavı, YKS Nedir?

YKS Nedir?

YKS, yeni üniversiteye giriş sistemi açıklandı. YKS, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın kısaltılması olarak kullanılacak. YKS 2 oturum olarak yapılacak. 

 YKS Birinci Oturum Sınavları (YKS 1)

YKS 2 oturum olarak yapılacak. İlk oturum Cumartesi günü, ikincisi Pazar günü yapılacak. YKS ilk oturumda (sabah yapılacak) Türkçe ve Matematik sınavı olacak. YKS ilk oturumda 'Temel Yeterlilik Testi' yapılmış olacak. Temel Yeterliklik Testinde öğrencilerin muhakeme, akıl yürütme, mantıklı düşünme, sözel ve sayısal beceri, kısacasıTürkçe’yi doğru kullanma, okuma, anlama, dil hakimiyeti ve matematiksel ilişkilerin ölçümünü hedefliyor.

YKS ilk oturumu tamamlayanlar, ikinci oturumdaki (öğleden sonra yapılacak) Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya 1, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler sınavlarına girebilecekler. 1. ve 2. oturumlar Haziran ayı içinde bir Cumartesi günü yapılacak.

Yabancı Dil sınavı ise Pazar günü yapılacak. YKS yabancı dil sınavı tek oturum olarak yapılacak. YKS yabancı dil sınavında 80 soru sorulacak.

YKS Sınavı Hangi Tarihte Yapılacak?

YKS sınavları Haziran ayı içinde bir haftasonu Cumartesi günü 2 oturum olarak yapılacak. YKS 1. oturum sabah, 2. oturum ise aynı günün öğleden sonrası yapılacak. YKS Dil sınavı ise aynı haftasonunun Pazar günü yapılacak.

 YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) Nedir?

YKS birinci oturumda yapılacak tesler daha önce belirttiğimiz gibi Temel Yeterlilik Testi olarak adlandırılıyor. Temel Yeterlilik Testi'nde 40 Türkçe ve 40 temel matematik sorusu olacak. TYT (Temel Yeterlilik Testi) sonucu öğrencilerin Temel Yeterlilik Testi Puanını yani, TYT-Puanını belirleyecektir.

YKS Rehberinin devamı için tıklayın

Kaynak: https://www.dogruokul.com/haberler/de...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın