Görüş Bildir
Haberler
Gamer'lar İyi Bilir! Oyun Piyasasını Kasıp Kavuran Oyunlardan Uyarlanan Dizi ve Filmler!

Gamer'lar İyi Bilir! Oyun Piyasasını Kasıp Kavuran Oyunlardan Uyarlanan Dizi ve Filmler!

20.03.2022 - 09:00

Son yıllarda giderek popülerleşen video oyunları dünya çapında büyük bir kitleye hitap ediyor. Bazı oyunlar o kadar seviliyor ki yapımcılar bu oyunları sinemaya ya da televizyona uyarlamayı kârlı bir iş olarak görüyor. Şu ana kadar pek çok oyun; filmlere ve dizilere uyarlandı. 'Lost of Us', 'Cyberpunk ve The Division' gibi oyunlar da yakında ekranlardaki yerlerini alacak. Ancak oyunlar; filmlere ya da dizilere uyarlansa da genel olarak izleyiciyi pek memnun edemiyor. Uyarlama yapımlar beklentiyi karşılayamayıp düşük puanlar alsa da gişede yapımcılarını memnun edebiliyorlar. İşte çok sevilen video oyunlarından uyarlanan dizi ve filmler!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

15. Monster Hunter / Canavar Avcısı (2020) - IMDb: 5.3

15. Monster Hunter / Canavar Avcısı (2020) - IMDb: 5.3

Film, ilk olarak 2004 yılında piyasaya sürülen ve aynı isme sahip 'Monster Hunter' oyunundan uyarlandı. Birleşmiş Milletler'e bağlı askeri bir grubun lideri Artemis başrolde. Artemis bir portaldan geçerek başka bir gerçekliğe ulaşıyor. Canavarların istilası altında olan bu gezegende Hunter ile tanışıyor. Hunter ve Artemis birlikte çalışarak canavarları yok etmeye başlıyorlar. İkili güçlerini birleştirip canavarların portaldan geçip dünyaya ulaşmasını engellemeye çalışıyor.

14. Max Payne (2008) - IMDb: 5.3

14. Max Payne (2008) - IMDb: 5.3

2001 yılında piyasaya sürülen ve zamanın en sevilen oyunlarından biri olan 'Max Payne', aynı isimle bir sinema filmine uyarlandı. Filmin başrollerinde Mark Wahlberg ve Mila Kunis gibi yıldızlar yer alıyor. Bir narkotik ajanı olan Max ve öldürülen kız kardeşinin intikamını almak isteyen suikastçı Mona Sax, bir seri katili yakalamak için iş birliği yapıyor. Zorlu bir maceraya atılan ikilinin başına çeşit çeşit belalar bulaşıyor.

13. Lara Croft: Tomb Raider (2001) - IMDb: 5.7

13. Lara Croft: Tomb Raider (2001) - IMDb: 5.7

Oyun piyasasına 1996 yılında giriş yapan Tomb Raider, kısa sürede büyük bir üne kavuştu. Nihayetinde 2001 yılında başrolünde Angelina Jolie ve Daniel Craig gibi yıldızların olduğu bir filme uyarlandı. Zengin bir ailenin kızı olan Lara Croft, aldığı eğitimleri bir kenara bırakarak maceralarla dolu bir hayatı tercih ediyor. Lara Croft, ele geçirildiği takdirde dünyanın kaderini değiştirecek bir tarihi eserin peşine düşüyor.

12. Assasin's Creed (2016) - IMDb: 5.7

12. Assasin's Creed (2016) - IMDb: 5.7

En sevilen oyun serilerinden biri olan 'Assasin's Creed' oyununu hemen hemen herkes bilir. 2007 yılında ilk oyunuyla çıkış yapan 'Assasin's Creed', oyun dünyasında bir devrim yarattı. Yıllarca sevilerek oynanan oyun, 2016 yılında sinemaya aktarıldı. Gelişmiş teknoloji sayesinde genetik kodları kırılan Callum, 15. yüzyılda İspanya'da yaşayan atasının anılarını yaşamayı başarıyor. Suikastçılar topluluğuna üye olan atası Aguilar'ın becerilerini elde eden Callum, Templer'a karşı koymaya çalışıyor.

11. Mortal Kombat (2021) - IMDb: 6.1

11. Mortal Kombat (2021) - IMDb: 6.1

İlk olarak 1992 yılında piyasaya çıkan 'Mortal Kombat', 2021 yılında bir sinema filmine uyarlandı. İmparator Shang Tsung para için dövüşen ve kendisine bırakılan mirastan haberi olmayan Cole ile dövüşmesi için en yetenekli adamı Sub-Zero'yu gönderiyor. Ailesinin güvenliğinden endişe eden Cole, Sonya Blade'i aramaya gidiyor. Cole, bu yolculuk sırasında kendisini Lord Raiden'ın tapınağında buluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

10. Angry Birds (2016) - IMDb: 6.3

10. Angry Birds (2016) - IMDb: 6.3

2009 yılında mobil oyun olarak piyasaya çıkan 'Angry Birds', tüm dünya tarafından oynanır hâle geldi. Hâlâ dünya çapında büyük bir oyuncu kitlesine sahip olan oyun, 2016 yılında bir çizgi film ile sinemaya uyarlandı. 2019 yılında da 'Angry Birds 2' filmi yayınlandı. Uçma yeteneği olmayan kuşlar, bir adada kendi hâllerinde yaşıyor. Kuşlar huzur içinde yaşarken bir gün gemiyle domuzlar geliyor.

9. Hitman (2007) - IMDb: 6.3

9. Hitman (2007) - IMDb: 6.3

İlk Hitman oyunu 2000 yılında 'Hitman: Codename 47' adıyla piyasaya sürüldü. Bundan tam 7 yıl sonra oyun, sinemaya uyarlandı. Filmin kahramanı Ajan 47, kilise ve dünyanın en azılı suçluları tarafından yetiştiriliyor. Kendisi hakkında çok az bilgi sahibi olan Ajan 47, geçmişin gizemini çözmeyi kafasına koyuyor.

8. Need For Speed / Hız Tutkusu (2014) - IMDb: 6.4

8. Need For Speed / Hız Tutkusu (2014) - IMDb: 6.4

Bir zamanlar araba yarışı oyunu denince akla ilk gelen oyun olan 'Need For Speed', ilk kez 1994 yılında piyasaya sürüldü. Hâlâ adından söz ettiren bu efsane oyun serisi, 2014 yılında bir filme uyarlandı. Ailesinin oto tamirhanesinde çalışan Tobey Marshall, babasını kaybediyor. Tobey'in babası ardında büyük bir borç bırakıyor. Tobey, babasının borçlarını ödemek için illegal araba yarışlarına katılıyor. Tobey yarışlara katıldıkça gerçek tutkusunun bu olduğuna karar veriyor.

7. Sonic the Hegdehog / Kirpi Sonic (2020) - IMDb: 6.5

7. Sonic the Hegdehog / Kirpi Sonic (2020) - IMDb: 6.5

Bir zamanlar çizgi filme de uyarlanan efsane oyun Sonic, ilk kez piyasaya sürüldüğünde takvimler 1991 yılını gösteriyordu. 2020 yılında film sinemaya uyarlandı. Üstelik filmde Jim Carrey de rol alıyor. Sonic, şeytani Doktor Eggman'ın elindeki güç yüzüklerini geri almak için harekete geçiyor. Ancak hükümet Sonic'in peşine düşerek onun işini zorlaştırıyor. Nisan 2022'de Kirpi Sonic ikinci filmiyle vizyona girecek.

6. Prince of Persia: The Sands of Time / Pers Prensi: Zamanın Kumları (2010) - IMDb: 6.6

6. Prince of Persia: The Sands of Time / Pers Prensi: Zamanın Kumları (2010) - IMDb: 6.6

Prince of Persia efsanesinin başladığı tarih 1989! O tarihten beri çeşitli oyunlar ile oyuncuları mutlu eden 'Prince of Persia', 2010 yılında başrolünde Jake Gyllenhaal'ın olduğu bir filmle sinemaya uyarlandı. Dastan isimli Pers Prensi gizemli bir prensesle güç birliği yapıyor. Prens Dastan, karanlık güçler tarafından ele geçirildiği takdirde dünyaya hükmedilmesini sağlayacak olan bir hançeri bu güçlerden korumaya çalışıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

5. Uncharted (2022) - IMDb: 6.7

5. Uncharted (2022) - IMDb: 6.7

2007 yılından beri oyun piyasasında bulunan 'Uncharted', Tom Holland ve Mark Wahlberg gibi iki yıldızın başrolünde olduğu bir filmle geçtiğimiz günlerde vizyona girdi. Nathan Drake ve Victor Sullivan, Güney Amerika'nın hazinelerle dolu olduğuna inanılan şehri El Dorado'yu bulmak için yola koyulur. Ancak El Dorado'yu arayan yalnızca onlar değildir.

4. Resident Evil / Ölümcül Deney (2002) - IMDb: 6.7

4. Resident Evil / Ölümcül Deney (2002) - IMDb: 6.7

En popüler korku oyunlarından biri olan 'Resident Evil', ilk çıkışını 1996 yılında yaptı. Günümüzde hem bir oyun serisine hem bir film serisine sahip olan 'Resident Evil', sinemaya ilk kez 2002 yılında uyarlandı. Bir laboratuvarda ortaya çıkan T-virüs, başta laboratuvarın yapay zekâsı olmak üzere bütün çalışanlara bulaşıyor. Birer zombiye dönüşen laboratuvar çalışanlarını The Red Quinn adlı yapay zekâ yönlendiriyor. Çılgın yapay zekâyı durdurmak için bir grup laboratuvara geliyor.

3. Warcraft (2016) - IMDb: 6.8

3. Warcraft (2016) - IMDb: 6.8

2004 yılında piyasaya sürülen ve milyonlarca oyuncunun bağımlısı olduğu 'World of Warcraft' isimli oyundan uyarlanan filmin başrolünde Travis Fimmel yer alıyor. Yüzüklerin Efendisi'ni andıran bir dünyaya sahip filmde, orgların ülkesi yok oluyor ve geride kalan orglar Azeroth krallığı sınırlarında bir koloni kurmak istiyorlar. Bu iki dünya arasında bir savaşın çıkması engellenemez bir hâl alıyor.

2. Devil May Cry (2007) - IMDb: 7.1

2. Devil May Cry (2007) - IMDb: 7.1

İlk olarak 2001 yılında piyasaya sürülen 'Devil May Cry', günümüzde bile hâlâ adından söz ettirmeye devam ediyor. Son olarak 2019 yılında 'Devil May Cry 5' piyasaya sürülmüştü. 2007 yılında ise bu oyundan uyarlanan bir anime yapıldı. Annesinin öldürülmesinden sonra Dante, iblisleri öldürerek intikamını almaya çalışıyor. IMDb puanına bakılırsa anime oldukça beğenilmişe benziyor.

1. The Witcher (2019-) - IMDb: 8.3

1. The Witcher (2019-) - IMDb: 8.3

Aslında kitaplardan uyarlanan bir dizi olsa da Witcher'ı üne kavuşturan şey, 2015 yılında piyasaya sürülen 'The Witcher 3' adlı oyun oldu. Başrolünde Henry Cavill'ın yer aldığı dizinin üçüncü sezonu merakla bekleniyor. Fantastik bir dünyaya sahip bu yapımda başkahraman Geralt geçimini canavar avcılığı yaparak sağlıyor. Geralt uzun yıllar tek başına yaşarken büyük bir savaşın patlak vermesiyle korumaya yemin ettiği Prenses Ciri'yi bulmaya çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda ikinci sezonu yayınlanan dizi, bugüne kadar oyunlardan yapılmış dizi ve film uyarlamaları arasında en beğenileni gibi gözüküyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KürŞad

God of War bekleniyor, Assassin's Creed'e de o puan hiç yakışmıyor; keşke serînin nâmını kurtaracak bi' dizi falan yapsalar..

Buğra

Listenin yarısına "keşke yapmasalardı" demiş olsak da, sırada daha da fazlası var, umarız iyi yapımlar gelir.

Uğur Balaban

Mortal kombat sinema filmi ilk olarak 2021 yılında çıkmadı. Mortal kombat 2 seri olarak 2000 lerin başında sinemaya gelmişti.